Atzīšanās: kāpēc es negribu bērnus! Un nekad arī negribēšu!

Reiz es atrados vienā kupejā ar jaunu sievieti un viņas bērnu. Es paskatījos uz izsmelto mammu un viņas kliedzošo bērnu, un sapratu, ka es negribu bērnus- un punkts! Viena doma par mātes būšanu iedzina mani šausmās.

Daudzi radinieki un draugi vaino mani patmīlībā un kaitina ar saviem padomiem, bet vecāki tikai lūdzas pēc saviem mazbērniem. Es nolēmu izpētīt šo strīdīgo jautājumu. Darba kārtībā viena no galvenajām sociālajām problēmām: kāpēc daži cilvēki nevēlas bērnus?

1.Mātes instinkta trūkums

Jāatzīst, ka dažām sievietēm vēlme pēc bērniem nepamostas pat pēc 30! Tas nenozīmē, ka šie cilvēki ienīst bērnus un viņām ir nepatika pret grūtniecību. Viņas vienkārši jūtas laimīgas un pilnīgas bez mantiniekiem.

2.Atmiņas

Psihologi saka, ka vēlme pēc bērna pamostas visās meitenēs pēc pubertātes. Pārsteidzoši, bet tas ir tik instinktīvi, ka paliek nepamanīts, ja to neīsteno. Līdz 25 gadu vecumam sieviete jau ļoti cieši tic, ka nekad nav vēlējusies kļūt par māti.

3. Finanšu problēmas

Populārākais arguments. Kad tikko savelc galus kopā, tad jautājums par bērnu nonāk līdz nullei, jo zāles, veselīgs uzturs un labs bērnu apģērbs nav lēts prieks. Jaunie pāri saprot, ka bērns nav pa spēkam, bet tad, kad ir guvuši panākumus, ir jau pieraduši pie dzīves bez bērniem un vienkārši nevēlas mainīt savu dzīvi.

4.Neauglība

Bieži vien aiz nevēlēšanos dzemdēt un skaļiem paziņojumiem slēpjas fiziska nespēja. Draudzene paziņo, ka mātes būšana nav priekš viņas, un tad izrādās, ka viņa jau pāris gadus ārstē neauglību.

5. Grūta bērnība

Ja meitenei neizveidojās attiecības ar mammu vai tēti, nevēlēšanās radīt bērnus- tās ir tiešas sekas bērnības traumai. Rezultāts ir negatīvs mātes tēls kopumā.

6. Bailes no atbildības

Reizēm sieviešu vidū atrodas tik infantili eksemplāri, ka mātes loma viņām ir kaut kas vienkārši neiespējams. Viņām ir svarīgi palikt mazām meitenēm, kuras kaprīzēm visi izdabā. Šie cilvēki nav gatavi pieņemt savus lēmumus, būt atbildīgai par saviem darbiem un atrisināt problēmas.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru